Аталанта разби Валенсия и докосва 1/4-финалите в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аталанта разгроми Валенсия с 4:1 в първи мач между двата отбора от 1/8-финалите на Шампионската лига. Италианският клуб вкара по две попадения в двете полувремена и докосва 1/4-финалите в турнира в своето дебютно участие.

Още от началото на мача тимът на Аталанта показа по-добра игра. В 8-ата минута вратарят на гостите Доменек спаси сигурно попадение, след като се намеси при удар на Марио Пашалич, който бе очи в очи със стража на “прилепите”. В 16-ата минута бергамаските ликуваха, след като Гомес комбинира с ханс Хатебур и последният прати топката в мрежата за 1:0.

В 30-ата минута Феран Торес отправи опасен изстрел към вратата на домакините, но топката срещна гредата. Аталанта отговори с шут на Де Роон, но топката мина над вратата. В 42-рата минута тимът на Джан Пиеро Гасперини отбеляза втори гол чрез Йосип Иличич. Словенският национал получи пас на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел прати топката в мрежата на Доменек с 2:0.

Второто полувреме започна с атаки към двете врати, но отново Аталанта удари първи. В 57-ата минута Ремо Фройлер получи пас на 20-на метра от вратата и с техничен удар не остави шансове на вратаря на испанския тим – 3:0. Шест минути по-късно Аталанта реализира четвърто попадение. Хатебур завърши брилянтна контра атака на домакините и накара Доменек да вади топката от мрежата си за четвърти път – 4:0.

В 66-ата минута Валенсия върна един гол в срещата. Руският национал Денис Черишев наказа грешка на бранителя Хосе Луис Паломино и се разписа за 4:1. Осем минутки след това Валенсия имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Калдара в наказателното поле. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР и 11-метров наказателен удар не бе отсъден. В 80-ата минута Даниел Вас отправи удар към вратата на Аталанта, но шутът му бе блокиран. Валенсия така и не успя да вкара втори гол до края на мача и задачата им на реванша изглежда много тежка.