Атанас Илиев: В Ботев никой не мисли за изпадане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мачът на „Герена" е най-добрият ни през 2021 година"

Нападателят на Ботев (Пловдив) Атанас Илиев е сред най-добре представящите се българи в efbet Лига. Таранът на „жълто-черните“ има 11 попадения, с колкото е и ветеранът Мартин Камбуров, с който делят третото място при голмайсторите в елита. Илиев направи поредния си добър мач при визитата на Левски на „Герена“ през уикенда, когато блесна с два гола при равенството 2:2 със „сините“. Ден по-късно 26-годишният нападател даде интервю за „Мач Телеграф“, в което говори за впечатленията му от новия треньор Азрудин Валентич и от развитието на настоящия сезон.

Наско, вече имаш 4 гола срещу Левски този сезон. Очакваше ли, че ще бъдеш ге­рой за Ботев на „Ге­рена”?
– Аз лично се надявах да играя добре и ако може, да вземем нещо от този двубой. Щаст­лив съм, че вкарах два гола, но съжалявам, че не победихме. Надиг­рахме Левски по всич­ки показатели – имаха 2 удара и вкараха два гола.

Вече им вкара 2 гола и на Коматево…
– Имам късмет срещу Левски и успявам да бележа срещу тях.

Срещу Левски се видя прогрес в играта на Ботев. Кога според теб ще можете да за­играете като отбор?
– Главният ни про­блем е това, че много от момчетата са нови. Не са се сработили и не са аклиматизирали. Според мен тепърва ще се подобряваме. Мачът на „Герена” е най-добрият ни през 2021 г. Започнахме с лоши резултати, но пос­тепенно ще започнем да се представяме по-успешно.

Прави впечатле­ние, че в атака се раз­бираш с Маркиньос и Току…
– Да, новите футбо­листи в атакуващ план са добри и с тях се раз­бираме лесно. Вкарах­ме два гола на „Герена”, но те се оказаха не­достатъчни за победа. Трябва да бележим още повече, защото до­пускаме доста попаде­ния.

Ботев е попаднал в доста нетрадицион­на битка – за оцеля­ване. Според теб ще успеете ли да се спа­сите?
– По принцип няма от какво да се притес­няваме. В Ботев никой не мисли за изпадане. Според мен ще завър­шим в първата четвор­ка от втората осмица и ще се борим за 7-ото място в края на сезо­на.

Да, но все още ня­мате победа през про­летта?
– Една като постиг­нем, според мен ще започнем да бием по-чес­то.

Как протичат тре­нировките при новия ви треньор Азрудин Валентич?
– Тренировки като тренировки. Сега обаче всичко е дисциплини­рано.

Колко ви липсва Тодор Неделев?
– Винаги липсва…Той е един от най-добрите футболисти в България и се надявам да се върне на терена колкото се може по-скоро.

Вече имаш 11 гола през този сезон, като заедно с Мартин Кам­буров си най-резул­татният българин. Очакваш ли първа повиквателна от на­ционалния селекцио­нер Ясен Петров?
– Не знам. Хората си преценяват. Аз трени­рам и играя. На разпо­ложение съм, ако ме повикат. За мен ще е чест, ако получа повиквателна за нацио­налния отбор. Това оба­че го решава селек­ционерът. Ако ме пови­кат, ще отида с удовол­ствие.

За финал какво си пожелаваш?
– Да съм здрав, да вкарвам още голове. Нещата ще се наредят.

А колко гола мо­жеш да вкараш до края на сезона?
– Не мога да дам точ­на бройка, колкото по­вече, толкова по-доб­ре.