Атлетик Билбао отново го направи – би Барса в края и ги изхвърли от “Копа дел Рей”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Атлетик Билбао победи Барселона с 1:0 на 1/4-финалите на Купата на Краля. Баските поднесоха втора голяма сензация в турнира тази вечер, след като преди това Реал Сосиедад елиминира Реал Мадрид след успех с 4:3 на “Бернабеу”.

За втори път през този сезон Атлетик победи Барселона с 1:0 след гол в добавеното време. В началото на сезона тимът от “Сан Мамес” надви своя опонент в ‘Ла Лига’ с късен гол на Ариц Адуриц, а този път стигна до успеха след попадение на Инаки Уилямс в 93-ата минута.

Така на 1/2-финалите на Купата на Краля се класираха отборите на Мирандес, Гранада, Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, като нито един от големите грандове в Испания не присъства в заключителната фаза на турнира.

Барселона имаше проблеми в състава, след като Луис Суарес и Усман Дембеле са контузени. Нападението на тима бе водени от Лионел Меси, Ансу Фати и Серхи Роберто. Билбао пък излезе с всичко най-добро в срещата и се знаеше, че мачът ще е много тежък за “каталунците”.

Още в 10-ата минута Атлетик вкара попадение, но голът на Инаки Уилямс бе отмненен заради засада. Следващите минути бяха равностойни и нямаше много положения пред двете врати. В 32-рата минута вратарят на гостите Тер Стеген допусна грешка и подари топката на Раул Гарсия, но ударът на халфа не намери очертанията на вратата. В края на първата част Лионел Меси имаше шанс да стреля от добра позиция от пряк свободен удар, но ударът му срещна стената.

Втората част предложи доста интересни моменти пред двете врати. В 60-ата минута Ракитич не успя да се възползва от колеблива намеса на вратаря на домакините, който изпусна топката пред голлинията. Седем минути след това Френки де Йонг пробва удар след хубава атака на “каталунците”, но бранител на баските блокира топката. В 88-ата минута Лионел Меси направи фрапантен пропуск, а и стражът на Билбао се намеси отлично.

В продължението на срещата, Атлетик организира добра атака, която завърши с центриране от фланга на Ибай Гомес, като Иняки Уилямс и Бускетс скочиха за топката и по-скоро нападателят на домакините я плъзна с глава, за да я прати в мрежата на Тер Стеген за 1:0 и да хвърли в екстаз феновете на баските.