Атлетико измъкна точката от Реал Мадрид в 100-минутно дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Анхел Корея вкара за 1:1 в 95-та минута, срещата беше прекъсната заради феновете на домакините

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид взеха по точка в градското им дерби от 8-ия кръг в Ла Лига. По традиция сблъсъкът между двата отбора беше изпълнен от драматични моменти, като след гола на “белия балет” домакинските фенове показаха яростта си, хвърляйки предмети по Тибо Куртоа.

Това доведе до прекъсване на срещата за около 20 минути, а в продължението на мача Анхел Корея спаси точката за “дюшекчиите”.

Първата опасност дойде в 10-ата минута, когато Хулиан Алварес от Атлетико нахлу в наказателното поле на Реал, но стражът Тибо Куртоа демонстрира добра реакция и спаси. В 36-ата минута Джуд Белингам имаше чудесен шанс да открие за Реал, но ударът му бе лесно спасен от Ян Облак.

Едер Милитао даде преднина на Реал в 64-ата минута с удар, който след рикошет премина покрай Облак за 1:0. След това Куртоа се оплака от замеряне с предмети от публиката, което доведе до временно прекъсване на мача.

Реал имаше шанс да удвои резултата, но Винисиус не успя да преодолее Облак в 73-ата минута. В 82-рата минута, Самуел Диаш Лино стреля опасно за Атлетико, но Куртоа отново направи страхотно спасяване.

В добавеното време, Анхел Корея изравни за Атлетико след като получи пас от Родриго Рикелме. Първоначално бе отсъдена засада, но след проверка с ВАР голът бе признат за редовен – 1:1.

Мачът завърши с изгонването на Маркос Йоренте в 9-ата минута от добавеното време след проверка с ВАР за грубо нарушение срещу Фран Гарсия.