Атлетико Мадрид надви Виляреал след нов силен мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Атлетико Мадрид надигра Виляреал с 3:1 на “Уанда Метрополитано” в двубой от испанската “Ла Лига”. Така в рамките на няколко дни тимът на Диего Симеоне записа две важни победи, след като във вторник надигра Ливърпул с 1:0 у дома в Шампионска лига.

Възпитаниците на Симеоне се представиха много силно тази вечер. Техният опонент бе равностоен през първото полувреме, но след почивката на терена имаше само един отбор.

Виляреал първи стигна до попадение като откри резултата в 15-ата минута с точен удар на Пако Алкасер.  Атлетико можеше да изравни в 29-ата минута, но ударът на Алваро Мората бе спасен от Серхио Асенхо.

В 40-ата минута “дюшекчиите” пратиха топката в мрежата на “жълтата подводница”. Раул Албиол допусна грешка в близост до вратата, като Върсалко комбинира с Корея и атакуващият футболист се разписа за 1:1.

Атлетико Мадрид доминира напълно през втора част. В 60-ата минута домакините поискаха дузпа за фаул срещу Ренан Лоди, но такава не бе отсъдена. Четири минути след това Корея центрира за Коке, като испанският национал се разписа с глава за 2:1.

Десет минути след това, Жоао Феликс реши крайния изход на мача. Младият талант  вкара с прецизен удар от 17-18 метра за 3:1. До края на срещата Атлетико можеше да вкара и четвърти гол, но пропуснаха ситуациите си.

С тази си победа Атлетико Мадрид събра 43 точки в актива си и е на 3-ото място в класирането. Виляреал пък остана 7-ми в подреждането с актив от 38 пункта.