Атлетико Мадрид се върна на победния път с успех над Елче
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Диего Симеоне дръпна с пет точки на Реал Мадрид и Барселона в битката за титлата

Атлетико Мадрид записа важен успех с 1:0 при визитата си на Елче в среща от 34-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в двубоя вкара Маркос Йоренте в 23-ата минута, а в края на двубоя именно той направи дузпа, но домакините не успяха да използват този шанс и да спечелят точка.

След победата в този двубой, Атлетико Мадрид дръпна с пет точки на Реал Мадрид и Барселона, като тимът на Диего Симеоне има мач повече.

Първото полувреме на “Естадио Мануел Мартинес Валеро” мина под доминацията на “дюшекчиите”. Атлетико Мадрид отправи десет удара към вратата на съперника, докато домакините само веднъж застрашиха Ян Облак.

В 16-ата минута попадение на Луис Суарес бе отменено заради засада след намесата на ВАР. Седем минути по-късно обаче Маркос Йоренте прати топката в мрежата на противника след асистенция на Яник Ферейра Караско – 0:1.

В следващите минути гостите намалиха леко оборотите, но отново бяха доста по-добри от своя съперник. В края на полувремето мадридчани получиха дузпа за игра с ръка на Диего Гонзалес в наказателното поле. Сутиацията обаче бе разгледана с ВАР и 11-метровият наказателен удар бе отменен.

През второто полувреме възпитаниците на Диего Симеоне играха доста по-слабо. Те не успяха да отправят нито един точен удар, като създадоха само две-три ситуации пред вратата на съперника. Елче пропусна отличен шанс за изравнителен гол, след като Антонио Бараган от близко разстояние стреля неточно.

В добавеното време на мача тимът на Елче получи правото да изпълни дузпа, след като Маркос Йоренте игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Фидел, чийто удар срещна страничната греда и по този начин Атлетико извади късмет, за да спечели трите точки.