google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мадридският гранд Атлетико си осигури услугите на нов офанзивен футболист – Яник Ферейра-Караско.

Белгийският национал ще се завърне в тима на Диего Симеоне, след като преди 2 години бе един от основните играчи на отбора и вкара гол във финала на Шампионска лига през 2016 година.

Белгиецът игра под ръководството на Симеоне три сезона, преди да бъде продаден в китайския клуб Далиан Ифан през февруари 2018 г. В миналото той беше свързан с преместване обратно в Европа, по конкретно в Арсенал, но нищо не се получи. След два успешни сезона в китайската Суперлига, Караско вече е готов да се завърне в Мадрид – където участва и вкара във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид под ръководството на Чоло.

Една от причините за завръщането на футболиста в Европа е наложеният таван на заплатите за чужденците в Китай. Ограничението е 3 млн. евро като то влезе в сила от 1 януари 2020 г. Поради тази причина много легионери се очаква напуснат първенството на Китай.

Новината за привличането на Караско е много добра за феновете на “дюшекчиите”, след като тимът се отказа от това да се подсили с Единсон Кавани от ПСЖ. Караско беше един от най-добрите футболисти на тима преди няколко години. Белгиецът изигра 124 мача по време на първия си престой в Атлетико Мадрид, като отбеляза 24 гола и направи 17 асистенции.