Атлетико Мадрид взе минимален аванс в сблъсъка с Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Атлетико Мадрид победи Ливърпул с 1:0 на “Уанда Метрополитано” в първия 1/8-финален двубой между двата тима в Шампионска лига. Единственият гол в мача вкара Саул в 4-ата минута на срещата.

Наставникът на домакините Диего Симеоне както обикновено заложи на схема 4-4-2 като на върха на атаката действаха Анхел Корея и Алваро Мората, докато Диего Коща остана резерва. Юрген Клоп пък не промени нищо в състава на Ливърпул и излезе в схема 4-3-3, като в нападение бяха звездите на тима – Салах, Мане и Фирмино.

Атлетико Мадрид нанесе своя удар още в 4-ата минута на на мача. След изпълнение на корнер се получи разбъркване в наказателното поле на гостите и топката попадна в Саул, който от 2 метра я прати във вратата на Алисон за 1:0.

В 20-ата минута Атлетико можеше да вкара втори гол, но Робъртсън успя да избие малко преди Мората да стигне до топката. Шест минути по-късно домакините имаха нов шанс, но ударът на Мората бе блокиран от Фабиньо. Секунди след това Ян Облак допусна грешка, подавайки топката на Салах, който комбинира с Фирмино и нападателят прати топката в мрежата, но бразилецът бе в засада и голът не бе зачетен. До края на полувремето Ливърпул не успя да нанесе точен удар към вратата на съперника, като Атлетико се представи много силно през първите 45 минути.

На полувремето наставникът на гостите замени Садио Мане и пусна в игра Дивок Ориги, но тази смяна не донесе успех на “червените”. Атлетико започна по-силно второто полувреме и организираше по-добрите атаки. В 68-ата минута нападателят Алваро Мората направи голям пропуск, след като бе на чудесна позиция да прати топката във вратата на съперника, но се подхлъзна.

В 73-ата минута Ливърпул имаше шанс да изравни. Ориги комбинира с Хендерсън, но ударът на капитана на гостите бе неточен. В следващите минути играта бе равностойна и нямаше голови положения. Атлетико Мадрид запази аванса си до края на мача и се поздрави с победата, с което взе аванс преди реванша на “Анфийлд” през месец март.