Атлетико неочаквано падна от Ейбар в битката за титлата на Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Атлетико (Maдрид) понесе загуба от отбора на Ейбар и така убедително показа, че върви назад в битката за титлата на Испания. Изглежда Чоло Симеоне все още не може да напипа състава, който ще поведе отбора към победа и резултатът от срещата беше плачевен за отбора му – 2:0, в полза на Ейбар.

Ейбар успяха да отбележат още в 10-та минута от двубоя, а голът беше реализиран с глава от Естебан Бургос. След проверка от ВАР, реферът Мансано призна попадението и то бе зачетено. До края на първото полувреме гостите все още имаха възможност да изравнят резултата, но аржентинецът Анхел Кореа пропусна шанса.

Това му се случи и през втората част от двубоя, когато, в 56-та минута, се оказа съвсем близко до вражеската врата, то не успя да демонстрира точност и топката мина покрай нея.

Развръзката на срещата дойде в 90-та минута, когато Еспозито отбеляза втори гол за домакините и оформи крайния резултат.

Поражението в този мач означава още 8 точки отстъпление от лидерската позиция и при това положение едва ли все още някой би ги считал за достоен конкурент на фаворитите Реал Мадрид и Барса. Вероятността да достигнат нещо повече от място в топ четворката е минимална.