Aтлетико се справи с Реал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От състава на шампионите повече от половин дузина от титулярите

Атлетико (Мадрид) направи голяма стъпка към осигуряването на място в Топ 4 на Ла Лига, след като победи осигурилия си шампионската титла Реал с 1:0.

Задачата на състава на Диего Симеоне беше значително улеснена, след като предводителя на Кралския клуб Карло Анчелоти реши да даде почивка на доста от героите, елиминирали драматично Манчестър Сити в полуфиналите на Шампионската лига.

Сред липсващиетe в стартовата единайсеторка на Реал бяха френската голова машина Карим Бензема, Тибо Куртоа, Лука Модрич, Дани Карвахал, Винисиус и Ферлан Менди.

“Дюшекчиите” нарушиха нулевото равенство в 36-ата минута след дузпа, отсъдена след намесата на системата за видео наблюдение VAR. Преразглеждане на спорната ситуация показа, че Вайехо е настъпил Куня.

Караско пък беше точен с удар си от бялата точка, изправяйки на крака привържениците на Атлети.

Статистиците пък отбелязаха, че това е първата дузпа, която “дюшекчиите” реализират срещу Реал в мач от Ла Лига от 2010 година насам. Последният голот 11-метров удар за Атлетико е дело на Диего Форлан.

Към средата на второто полувреме Куня можеше да дублира аванса на своя тим, но стражът на Реал Андрий Лунин парира опасния шут.

В последната четвърт на срещата на терена се появиха Винисиус, Модрич и Менди, но и това се оказа недостатъчно за промяна на резултата.

Три кръга преди края Атлетико е на  четвърта позиция с 64 точки, шест повече от Бетис. Пред тима на Симеоне е Севиля с 65, а вторият Барселона има 69.