Атлетико задълбочи кризата в Барса и докосна върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Яник Караско реализира единственото попадение в мача

С гол в добавеното време на белгийския нападател Яник Караско Атлетико Мадрид надигра Барселона с 1:0, за да се изравни по точки с временния лидер в подреждането в Ла Лига Реал Сосиедад.

Двубоят ще остане в историята и с факта, че супер звездата на гостите Лео Меси записа мач номер 800 с екипа на испанския вицешампион.

Тимът от испанската столица, който все още не познава вкуса на поражението, има и мач по-малко от баските. Каталунците пък продължават да се лутат в средата на таблицата, като в момента са на 10-а позиция с 9 точки по-малко от Сосиедад.

Изтичаше третата минута от продължението на първото полувреме, когато Караско беше изведен с пас зад гърба на Барса, вратарят на гостите Тер Стеген излезе неразчетено да го пресрещне, а завършекът изглеждаше безкрайно лесен…

Малко повече от четвърт час след подновяването на играта Жерар Пике получи контузия и трябваше да напусне терена принудително, след сблъсък със съперников играч, на негово място влезе Дест.

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Хименес, Ферейра Караско (90-Фелипе), Кореа, Кондогбиа (84-Кореа), Коке, Саул, Йоренте (73-Диего Коста), Жоао Феликс (84-Лемар)

Барселона: Тер Стеген, Серхи Роберто, Пике (62-Дест), Ленгле, Алба, Пянич (83-Брайтуайт), Де Йонг, Педри (57-Коутиньо), Дембеле, Меси, Гризман (83-Тринкао)