Автогол помогна на Манчестър Юнайтед да изхвърли Евертън от ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" се класираха за 4-ия кръг на надпреварата след сложен мач на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Евертън в мача им от 3-ия кръг на ФА Къп на “Олд Трафорд”.

Срещата започна ударно за “червените дяволи” и те откриха след само четири минути игра. Антъни реализира във вратата на „карамелите” при една от първите възможности в срещата, а асистенцията за гола бе на Маркъс Рашфорд.


Равенството обаче беше върнато на таблото десет минути по-късно след невероятна грешка на Де Хеа. След разиграване от ъглов удар и последвалата атака, Маупей получи отдясно в наказателното поле, напредна и почти от аутлиния успя да прати топката към вратата. Де Хеа действа доста колебливо, като позволи топката да мине през краката му, а Конър Коуди чакаше точно това до него.


Малко след половин час игра Антъни имаше нова възможност да обстрелва вратата на Евертън, след като Ериксен отлично намери своя съотборник, който бе оставен непокрит в пеналта, но ударът му беше блокиран от защитник в синьо.

В 52-та минута Манчестър Юнайтед успя да стигне до победния гол. Конър Коуди вкара второ попадение, но този път в собствената си врата, засичайки изстрел на Маркъс Рашфорд в мрежата си.

Четвърт час преди края Евертън вкара гол след отлична контраатака, а точен беше Демарай Грей, но ВАР се намеси и показа, че е имало засада. В последната минута от продължението Гаранчо нахлу в наказателното поле и беше съборен, което даде шанс на Маркъс Рашфорд от 11-те метра и той беше безпогрешен за крайното 3:1.