google новини лого Последвай ни
Добави коментар
През следващата седмица на Острова ще се проведат срещи на правителствено ниво с медицинските директори на основните спортове

Ще бъдат обсъдени вариантите и стъпки към възстановяване на прекратените сезони в рамките на няколко седмици. По предварителни информации, феновете на английския футбол може да очакват добри новини за Висшата лига.

На срещите участие ще вземат представители на здравното министерство и главните санитарни и здравни инспектори на Англия, Шотландия, Северна Ирландия и Уелс. Британският премиер Борис Джонсън ще следи лично прогреса на разговорите. Твърди се, че лично той има огромно желание за възобновяването на футбола на Острова с основна цел да се повдигне духа на населението по време на пандемията от коронавирус.

Провеждането на мачовете ще бъде без публика, но излъчването им по телевизията ще е факторът, който според Джонсън ще зарадва изключително много хората, принудени да стоят вкъщи. Очаква се и оставащите мачове до края на сезона да бъдат пуснати безплатно в ефира като ще има преговори с компаниите, които държат тв правата – Sky и BT.

На важните срещи следващата седмица ще се обсъждат всички спортове, за да се изготви общ протокол, като не се очаква всички спортни състезания и турнири да се подновят едновременно. Главните теми на разговор се очакват да бъдат за социална дистанция, хигиенни стандарти, ограничения за броя на хората на стадионите и тестването на състезателите за коронавирус.