Байер Леверкузен обърна Унион Берлин и е на 1/2-финал за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байер Леверкузен постигна победа с 3:1 над Унион Берлин в двубой от 1/4-финалите на Купата на Германия. “Аспирините” направиха късен обрат срещу берлинчани и намериха място на 1/2-финалната фаза на турнира. 

Първото полувреме на двубоя не се разви по план за домакините. Маркус Ингвартсен даде аванс на Унион Берлин в 39-ата минута и при резултат 0:1 двата тима се прибраха на почивка, като и статистиката показваше повече точни удари за гостите – 3 срещу 1 за Байер.

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на домакините. Те създадоха 15 положения за гол, като 8 от ударите им бяха точни, така че заслужено отбелязаха 3 попадения.

Все пак феновете на “БайАрена” бяха доста притеснени в средата на втората част, тъй като резултатът оставаше в полза на гостите. “Аспирините” изравниха чак в 72-рата минута чрез Карим Белараби, който се разписа след асистенция на Кай Хаверц.

Изглеждаше така сякаш двубоят ще влезе в продължения, но в 86-ата минута Чарл Арангис вкара за 2:1 след асистенция на Демирбай. В добавеното време на срещата Муса Диаби оформи крайния резултат 3:1, възползвайки се от добро подаване на Белараби.

Така Байер записа осми пореден мач без поражение, като за този период е спечелил 7 срещи. През миналата седмица тимът се класира и на 1/8-финалите за Лига Европа след успех срещу Порто.