Байерн и Дортмунд с интерес към защитник на ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд са заинтересовани да подпишат с Томас Мюние, тъй като договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона.

28-годишният играч става свободен агент след края на сезона, като и двата тима от Бундеслигата имат празнина, която трябва да запълнят от дясната страна на отбраната. Двата клуба са провели разговори с обкръжението на Мюние, преди ПСЖ да гостува на Дортмунд в първия мач от сблъсъка в Шампионската лига от 1/8-финалите през февруари.

Дортмунд има желание да замени футболиста на Реал Мадрид Ашраф Хакими, който се очаква да се завърне на Сантяго Бернабеу, когато договорът му под наем с “жълто-черните” изтече през лятото. Междувременно Байерн иска нов десен бек, тъй като Джошуа Кимих се е преместил в полузащита, а Бенжамeн Павар е по-скоро централен защитник.

28-годишният Мюние е свободен да обсъжда личните си условия с други клубове, тъй като договорът му приключва, но все още не е взел решение за бъдещето си. Белгийският национал записа повече от 120 мача за ПСЖ, откакто се присъедини към тима от Брюж преди четири сезона, но сега изглежда, че времето му в клуба от “Лига 1” изтича.

Мюние също беше свързан с Арсенал и Манчестър Юнайтед в миналото и беше попитан за ситуацията на договора си в края на януарския трансферен прозорец.

“Нищо не се е променило”, каза той по това време. „Все още няма новина, ръководството е заето с други играчи. Ще видим след 1 февруари, ще седнем да преговаряме. “