Байерн Мюнхен е шампион на Германия за 30-ти път!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Байерн Мюнхен спечели осма поредна титла в “Първа Бундеслига” и стана шампион на Германия за 30-ти път в своята 120-годишна история. Това се случи след успеха им тази вечер при визитата на Вердер Бремен с 1:0 в мач от 32-рия кръг на немското първенство. Единственото попадение в мача бе дело на Роберт Левандовски в края на първото полувреме.

С тази си победа на “Везерщадион”, Байерн увеличи аванса си пред втория в класирането Борусия Дортмунд на 10 точки, а “жълто-черните” имат 3 оставащи мача до края на сезона, така че няма как да настигнат баварците на върха в подреждането.

Преди началото на тази среща, гостите бяха в серия от 10 поредни победи в Бундеслигата. Наставникът на Байерн – Ханзи Флик, заложи на схема 4-2-3-1 като на върха на атаката бе Роберт Левандовски, а зад него действаха Кингсли Коман, Томас Мюлер и Серж Гнабри. В халфовата линия стартираха Горецка и Кимих. В защита пред вратаря Мануел Нойер, Ханзи Флик се довери на Алфонсо Дейвис, Дейвид Алаба, Жером Боатенг и Бенжамен Павар.

Домакините от Вердер пък действаха в обичайната си схема 3-4-3 като нападението бе водено от Рашица, Осако и Битенкурт. Фридъл и Гебре Селасие стартираха като халф-бекове, а в полузащитата бяха Клаасен и Егеещайн.

Байерн започна силно мача и търсеше ранно попадение. Вердер пък по традиция се представят колебливо в отбрана, но в началните минути действаха добре в защита срещу шампионите. В 9-ата минута домакините имаха шанс за гол чрез Гебре Селасие, но ударът му бе в аут. Малко след това Кингсли Коман от състава на баварците стреля неточно.

В средата на първата част заваля дъжд на “Везерщадион”, но все пак двата отбора успяваха да предложат качествен футбол. В 24-ата минута Коман получи пас от Мюлер, но ударът на френския национал не бе точен. Девет минути по-късно Боатенг стреля от далечна дистанция, но стражът на домакините се намеси добре.

Секунди преди края на първото полувреме Байерн Мюнхен откри резултата. Жером Боатенг пусна страхотен извеждащ пас към Левандовски, който овладя на гърди и с удар от воле прати топката в мрежата на Павленка за 0:1, отбелязвайки шампионския гол за своя тим.

Десет минути след началото на втората част, Байерн вкара втори гол чрез Левандовски, но попадението бе отменено поради засада. В 60-ата минута полският голмайстор на баварците пропусна обра ситуация за гол, а малко след това Павар стреля от далечна дистанция, но малшансът му попречи да вкара.

В 79-ата минута Алфонсо Дейвис бе изгонен за втори жълт картон и Байерн доигра мача с човек по-малко. Това даде известно предимство на Вердер, който наложи натиск в последните минути.

В 90-ата минута Вердер Бремен имаше страхотна възможност да изравни резултата и да отложи празненствата на баварците, но Мануел Нойер направи страхотно спасяване при удар на Осако с глава от близка дистанция.

В оставащите минути Байерн пренесе играта в полето на съперника и ликуваше след последния съдийски сигнал. Така за осма поредна година Байерн са шампиони на Германия, а до края на кампанията ще се целят и в трофея в Шампионска лига.