Байерн Мюнхен готви оферта за Роберто Фирмино през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен ще се опита да привлече една от звездите на Ливърпул – Роберто Фирмино, през лятото, съобщава Sun.

Баварските гиганти се стремят да освежат състава си в края на сезона, а звездата на “червените” Фирмино е една от основните им цели. Един от ръководните фактори в тима Ханс Флик вярва, че 28-годишният бразилец е идеалният играч, който да води атаката с Роберт Левандовски.

Освен това Лерой Сане от Манчестър Сити все още е в полезрението на Байерн, като клубът се надява на двоен трансферен удар с играчи от Висшата лига, което може да внесе страх у конкурентите им в Европа. Фирмино е жизненоважно зъбно колело в машината от „Анфийлд“, като той играе много важна роля като човек за връзката между Садио Мане и Мо Салах в предни позиции. Но в Байерн вярват, че бъдещите шампиони на Висшата лига се подготвят да продадат един от тези трима офанзивни играчи това лято, когато се насочат към привличането на Тимо Вернер.

Юрген Клоп е в полпозишън, за да спечели надпреварата за подписа на сензацията на РБ Лайпциг Тимо Вернер. 23-годишният нападател пък се смята, че предпочита да премине на “Анфийлд” пред всички други възможности. Това оставя ролята на Фирмино с европейските шампиони под заплаха и Байерн са готови да изпробват решителността на Ливърпул с оферта това лято, която може да достигне 75 милиона паунда.