Байерн Мюнхен има готов вариант за заместник на Ханзи Флик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците взимат Юлиан Нагелсман, ако Флик поеме Германия

Младият наставник на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман почти сигурно ще поеме световния клубен шампион Байерн Мюнхен, ако настоящият мениджър на баварците Ханс-Дитер Флик реши да се оттегли и да застане начело на германския национален отбор.

Преди дни селекционерът на Бундестима – Йоахим Льов, обяви решението си да напусне националния отбор след края на европейските финали това лято. Според информациите, Ханзи Флик е основният кандидат за поста селекционер на Германия, след като мениджърът на Ливърпул Юрен Клоп отрече, че ще застане начело на Маншфата. Друг кандидат за поста на национален селекционер на Германия се смята, че е Ралф Рангник.

Германската футболна асоциация (DFB) обаче няма да установи контакт с Флик, докато специалистът не прояви интерес да работи с отбора. В случай, че това се случи и той реши да напусне Байерн, клубът от “Алианц Арена” възнамерява да назначи Юлиан Нагелсман.

Спортният директор на „баварците“ Хасан Салихамиджич харесва работата, която младият наставник върши в тима на РБ Лайпциг, пише „Bild“. Договорът на Нагелсман с “червените бикове” изтича през лятото на 2023 г, като няма яснота за обезщетението в случай на предсрочно напускане на специалиста, което Байерн ще трябва да плати на Лайпциг.