Байерн Мюнхен разби Кьолн, Гнабри с 2 попадения
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен записа категоричен успех с 4:1 при визитата си на Кьолн в двубой от 22-рия кръг на “Първа Бундеслига”. Две попадения за победата на баварците вкара германският национал Серж Гнабри, а по един гол добавиха Левандовски и Кингсли Коман.

Байерн започна в схема 4-3-3 като на върха на атаката действаха Коман, Левандовски и Гнабри. И тримата вкараха голове в мача на “РейнЕнергиЩадион”, така че опрадваха мястото си сред титулярите. Томас Мюлер започна зад тях в нападение, а в халфовата линия бяха разположени Джошуа Кимих и Тиаго Алкантара.

Байерн откри резултата още в 3-ата минута, когато Роберт Левандовски се разписа след асистенция на Томас Мюлер. 120 секунди след това баварците вече имаха аванс от два гола – Кингсли Коман прати топката в мрежата на Тимо Хорн след още една асистенция на Мюлер, който започна срещата много силно.

В 12-ата минута шампионите решиха всичко в мача с трети гол. Точен този път бе Серж Гнабри, който се възползва от добро подаване на Кимих. Отборът на Кьолн пък с нищо не успя да затрудни своя съперник до почивката. До края на полувремето Гнабри можеше да вкара и четвърти гол за гостите, но пропусна на два пъти.

Все пак през второто полувреме националът на Германия отбеляза второто си попадение в мача. Той бе точен в 66-ата минута за 0:4, а 4 минути по-късно Марк Ут вкара почетния гол за Кьолн.

С успеха в днешната среща, баварците се върнаха на върха в немското първенство като събраха 46 точки в своя актив и имат една повече от втория РБ Лайпциг. Тимът на Кьолн пък остана на 14-ата позиция с 23 пункта и има 6 точки аванс спрямо зоната на изпадащите.