Байерн Мюнхен с класика срещу Лион и ще спори с ПСЖ за трофея в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен се класира на финала на Шампионска лига, след като победи Лион с 3:0 на “Ещадио Жозе Алваладе”. Две попадения за немския тим реализира Серж Гнабри, а един гол в края на мача добави Роберт Левандовски. Баварците бяха в ролята на фаворит и не допуснаха изненада, като в спора за трофея ще се изправят срещу Пари Сен Жермен в неделя.

Лион може да съжалява много за поражението тази вечер. “Хлапетата” се класираха на 1/2-финалите след победи над Ювентус и Манчестър Сити, като възпитаниците на Руди Гарсия имаха своите шансове при резултат 0:0 срещу Байерн. В 4-ата минута френският тим можеше да открие резултата. Холандецът Менфис Депай получи подаване в центъра на терена, справи се с двама противници на скорост и навлезе в наказателното поле, но се забави в опита си да финтира вратаря и стреля неточно.

В 17-тата минута Лион направи поредна добра атака и бе много близо до това да поведе в резултата. Токо Екамби премина през защитата на съперника и отправи удар, но топката срещна дясната греда на вратата на Нойер. Определено баварците извадиха голям късмет в тази ситуация.

След като Лион пропусна два страхотни шанса за гол, в 18-ата минута Байерн поведе в резултата. Кимих комбинира със Серж Гнабри, който премина през трима – четирима играчи на съперника и с мощен удар прати топката в мрежата на Антони Лопеш за 1:0.

В 33-тата минута на срещата Байерн вкара второ попадение и доста рано предреши крайния изход на сблъсъка. Левандовски получи пас на добра позиция точно пред вратата, но не успя да нанесе добър удар и вратарят Лопеш спаси. Топката попадна в Гнарби и с точен удар от два метра офанзивният футболист на баварците удвои аванса на своя тим – 2:0.

Байерн Мюнхен се прибра на почивка с комфортна преднина, а през второто полувреме немският тим намали оборотите. В 55-тата минута тимът на Лион можеше да се върне в мча. Марсело стреля с глава, но я прати в средата на вратата, а вратарят Мануел Нойер бе на точното място и спаси.

В 80-ата минута резервата Коутиньо се разписа във втори пореден мач в ШЛ от пейката, но този път голът му бе отменен поради засада.

Осем минути по-късно все пак Байерн стигна до трети гол. Роберт Левандовски оформи крайното 3:0 в полза на баварците. Полският нападател отбеляза своя 15-ти гол в турнира, възползвайки се от подаване на Джошуа Кимих.

Стартови състави:

Лион: Антони Лопеш, Джейсън Денайер, Марсело, Фернандо Марсал, Усем Аоар, Лео Дюбоа, Максанс Какере, Гнали Корне, Бруно Гимараеш, Мемфис Депай, Карл Токо Екамби

Байерн Мюнхен: Мануел Нойер, Алфонсо Дейвис, Давид Алаба, Жером Боатенг, Йошуа Кимих, Тиаго Алкантара, Леон Горецка, Иван Перишич, Томас Мюлер, Серж Гнабри, Роберт Левандовски