Байерн Мюнхен се интересува от халф на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Орелиен Чуамени може да продължи кариерата си на "Алианц Арена"

Според германските меди, халфът на Реал Мадрид – Орелиен Чуамени, е привлякъл вниманието на Байерн Мюнхен. Шампионите на Бундеслигата все още не са се свързали с Реал Мадрид или французина за евентуален трансфер, като е малко вероятно да има сделка през лятото.

Орелиен Чуамени започва професионалната си кариера в родината си, като направи име в отборите на Бордо и Монако. След това той се присъедини към Реал Мадрид. “Лос бланкос” платиха 80 милиона евро, за да подпишат с 23-годишния играч, който е важен футболист в състава им.

Френският национал се е появил 50 пъти досега за Реал Мадрид, като има четири асистенции. Чуамени обаче може да стане опция за ротация на Карло Анчелоти. С привличането на Джуд Белингам и Арда Гюлер това лято, шансовете му за редовни изяви може да намалеят.

Последните информации свързват французина с няколко клуба от висок ранг, включително Арсенал и Челс. Журналистите Филип Кеслер и Мануел Бонке от TZ твърдят, че името на Чуамени също фигурира в радара на Байерн Мюнхен. Въпреки това, преминаване на французина на “Алианц Арена” през летния трансферен прозорец изглежда малко вероятно.

Също така потенциално високата цена, искана за халфа от Реал Мадри,  ще извади Байерн Мюнхен от сметките. Но ако баварците продадат Горецка и Сабитцер, то може да имат средства за трансфера на Чуамени.