google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Венсан Компани е изправен пред трудна битка за детронирането на шампиона Байер Леверкузен

Доминацията на Байерн Мюнхен в немската Бундеслигата най-накрая приключи през сезон 2023/24. След спечелването на 11 титли, баварците бяха спрени по зашеметяващ начин от Байер Леверкузен, който вдигна Сребърната Салатиера за първи път в историята си, след като завърши на 17 точки преднина на върха в класирането.

В крайна сметка тимът на Щутгарт дори измести Байерн от второто място. Баварците бързо трябва да са забравили миналия сезон, като сега започват нова ера под ръководството на Венсан Компани. Белгиецът беше много рискован избор, след като изпадна с Бърнли от Висшата лига и остава да видим дали ще може да извлече най-доброто от отбор, пълен с таланти от световна класа, включително голмайстора на Байерн от 2023-24 г. и настоящият капитан на Англия – Хари Кейн.

Легендата на Манчестър Сити не беше мечтаният наследник на Томас Тухел, но бързо се зае със задачата да се хареса на верните фенове на Байерн. Венсан Компани остави добри впечатления на първите си няколко пресконференции и спечели феновете на своя страна. Ппривържениците вече вярват, че той е правилният човек, който може да върне клуба там, където му е мястото, въпреки липсата му на треньорски опит на най-високо ниво.

Байерн привлече петима нови играчи през летния трансферен прозорец досега, включително 21-годишния германски нападател Арминдо Зиб, който беше изпратен директно под наем в Майнц. Японският национал Хироки Ито също беше взет на “Алианц Арена” след страхотен сезон в Щутгарт и трябва да добави качество към отбраната на Байерн, но най-вълнуващите им попълнения идват от Висшата лига.

Майкъл Олисе и Жоао Палиня се присъединиха срещу обща сума от 104 милиона евро, като първият пое ново предизвикателство в Германия, след като се утвърди сред най-обещаващите млади нападатели в Европа в тима на Кристъл Палас. В същото време португалският халф Палиня се превърна в най-важния играч в състава на Фулъм. 29-годишният футболист най-после осъществи трансфера си при баварците, тъй като миналото лято беше почти сигурно ново попълнение на Байерн, но сделката се провали.

Байерн също се раздели с някои играчи. Халфът Малик Тилман беше продаден на ПСВ след силен период под наем при “филиписте”, докато дефанзивното дуо Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи се присъедини към Манчестър Юнайтед за общо 70 милиона евро.

През новия сезон Байерн ще разчита много на головете на Хари Кейн. Английският нападател вкара 44 гола във всички състезания след трансфера си от Тотнъм. 33-кратните шампиони на Бундеслигата не успяха да спечелят трофей миналия сезон за първи път от 12 години, но не и поради липсата на усилия от страна на Кейн. Байерн най-накрая намери своя истински наследник на Робърт Левандовски, като Хари Кейн със сигурност ще има нов силен сезон и ще се стреми да поведе отбора към шампионската титла в Германия.

Байерн Мюнхен започва сезона с гостуване на Волфсбург в неделя (25 август) от 16:30 часа. Това ще бъде първият тест на Венсан Компаи и неговия отбор през новата кампания и феновете на баварците ще очавкат победа.