Байерн Мюнхен взе решение за Боатенг, ще се пробва за Упамекано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жером Боатенг ще се раздели с Байерн

Най-добрият отбор в Европа в момента Байерн Мюнхен е взел окончателно решение за бъдещето на бранителя Жером Боатенг. Той няма да получи нов договор и ще напусне “Алианц Арена” след края на сезона.

Преди няколко дни от „Kicker” съобщиха, че шампионът на Германия иска да задържи защитника и затова ще му отправи оферта за контракт за още 12 месеца. От около две години насам непрекъснато се спекулира, че Боатенг може да бъде продаден, но подобри представянето си и в момента е един от най-добрите защитници в Бундеслигата.

„Bild“ излиза с информация, че Байерн няма да предложи удължаване на контракта му. Според информациите в медията Байерн се интересува от Даю Упамекано от РБ Лайпциг като негов заместник. В новината се добавя, че английските клубове Челси, Арсенал и Тотнъм проучват възможността да вземат Боатенг като свободен агент през следващото лято.

Освен Жером Боатенг, Байерн почти сигурно ще се раздели с Дейвид Алаба следващото лято. Австрийският национал не успя да се споразумее за нова сделка и в началото на месеца клубът заяви, че той ще бъде свободен да си тръгне.

Ливърпул, Манчестър Сити, Реал Мадрид и Барселона прояват интерес към универсалния защитник.