Байерн Мюнхен “запали” Бундеслигата с разгром над Айнтрахт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците се подиграха на носителя на трофея от Лига Европа

Шампионът на Германия – Байерн Мюнхен даде магичен старт на новия сезон в Бундеслигата, след като разби с 6:1 като гост Айнтрахт Франкфурт. Само пет дни преди мача на франкфуртци срещу Реал Мадрид за Суперкупата на Европа, “баварската машина” нанесе сериозен удар по егото им.

Наказателната акция на Байерн започна още в 5-та мнута. Йошуа Кимих изпълни по брилянтен начин пряк-свободен удар и остави Трап безпомощен. Само шест по-късно резултатът вече беше 0:2. Бенжамен Павар беше на правилното място след разбъркване в наказателното поле при корнер и с десния крак беше безупречен, за да удвои аванса на своя тим.
Байерн Мюнхен "запали" Бундеслигата с разгром над Айнтрахт 1
Айнтрахт се опита някак си да отговори на шеметното начало на Байерн, но не успя да намери гола. В 29-та минута баварците вече водеха с класически аванс. Серж Гнабри пусна пас в наказателното поле, където Садио Мане отбеляза първия си официален гол с екипа на новия си клуб. Десет минути преди почивката Мусиала получи пас от Томас Мюлер и от изгодна позиция не сбърка за 4:0.

В 43-та минута дойде и петият гол за баварците. Мюлер записа нова асистенция – този път за Серж Гнабри, който видя, че Трап е излязъл напред и технично го прехвърли за 5:0.

След почивката Айнтрахт вкара в 56-та минута, но голът на Якич беше отменен от ВАР заради засада. Две минути след това нов гол на домакините беше отменен от ВАР, но в 64-та най-накрая стигнаха до почетно попадение чрез Муани.

Четвърт час преди края Мане получи отличен пас и пробва удар, но Трап спаси брилянтно. Все пак в 83-та минута Мане направи комбинация със Сане, който пък изведе Мусиала, а той преодоля Трап елегантно за крайното 6:1.