Байерн Мюнхен започва защитата на титлата срещу Айнтрахт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бундеслигата стартира тази вечер с интересен сблъсък между шампиона и носителя на Лига Европа

Айнтрахт Франкфурт приема Байерн Мюнхен в първия мач от Първа Бундеслига 2022/23 в петък вечер. Тимът от Франкфурт спечели Лига Европа миналия сезон, докато Байерн ще се стреми да спечели Бундеслигата за 11-ти пореден сезон.

Дебютният сезон на Оливър Гласнър начело на Франкфурт със сигурност беше запомнящ се, като 47-годишният специалист изведе “орлите” до трофея в Лига Европа, без да загуби нито един мач в състезанието. Може би връхната точка на тяхната серия за печелене на трофеи беше победата над Барселона на четвъртфиналите, като Уест Хям Юнайтед и Рейнджърс бяха безсилни да попречат на отбора на Гласнер да спечели първия си европейски трофей от 32 години насам.

Формата на “орлите” в Бундеслигата пострада в резултат на това, като те завършиха на 11-то място, но като се има предвид, че спечелването на Лига Европа осигурява директно класиране за груповата фаза на Шампионската лига, много малко фенове биха могли да са разочаровани за мястото в средата на таблицата. Айнтрахт привлече класни играчи като Лукас Аларио и Марио Гьотце през лятото, а основната им цел остава задържането на звездата Филип Костич.

Въпреки раздялата с Роберт Левандовски, Байерн остава толкова силен в нападение и победата с 5:3 срещу РБ Лайпциг миналия уикенд за Суперкупата на Германия го доказва. Баварците поведоха с 3:0 на полувремето срещу бившия отбор на Юлиан Нагелсман, благодарение на головете на Джамал Мусиала, дебютанта Садио Мане и Бенжамен Павар. В интерес на истината, това беше идеалното вдигане на завесата за сезона в Бундеслигата, с атакуващ футбол, изигран и от двата тима. Мане, който подписа от Ливърпул за около 35 милиона паунда, за да помогне за запълването на празнината на Левандовски, изглеждаше напълно на място в състава на баварците. Сенегалецът очаква и дебюта си в Бундеслигата в петък вечер, като ще се стреми да помогне на Байерн да спечели срещу Айнтрахт Франкфурт.

Франкфурт почти сигурно ще подобри 11-то място от миналия сезон и би трябвало да осигури на Байерн тежък тест в първия ден на сезона. Шампионите обаче изглеждаха неудържими в атака срещу Лайпциг миналия уикенд и може би имат твърде много огнева мощ и очакванията са да стартират с успех.