Байерн се справи с Шалке и е на 1/2-финалите за Купата на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен надигра Шалке 04 с 1:0 на “Фелтинс Арена” в двубой от 1/4-финалите на Купата на Германия. Единствения гол в мача вкара Джошуа Кимих през първото полувреме, като това попадение бе достатъчно на възпитаниците на Ханс Флик да спечелят в Гелзенкирхен.

Преди днешният двубой домакините от Шалке бяха в серия от 2 поредни загуби и 4 мача без победа. За последно те спечелиха след продължения с 3:2 у дома срещу Херта на 1/8-финалите в турнира за Купата. Гостите от Мюнхен пък влязоха в срещата в отлична форма с 4 поредни победи, като в тези срещи отбелязаха 16 гола и допуснаха само 3 попадения.

Наставникът на “кралскосините” Дейвид Вагнер заложи на схема 3-3-2-2, като Матондо и Бургщалер действаха на върха на атаката.  Байерн излезе във формация 4-2-1-3, а в предни позиции бе триото Коутиньо – Мюлер – Гнабри.

Първият шанс за гол в мача бе за домакините. В 6-ата минута Шьопф стреля по диагонала, но топката мина покрай вратата. В 12-ата минута Шалке имаше ново добро положение, но ударът на Бургщалер от воле не порази целта. Четири минути по-къно Леон Горецка от състава на гостите пропусна да даде аванс на баварците.

В 20-ата минута Шалке вкара попадение, но то бе отменено поради засада. Бургщалер получи добро извеждащо подаване и прати топката в мрежата на Мануел Нойер. Нападателят обаче не бе в редовна позиция при паса към него. В 38-ата минута Жан-Клер Тодибо прати топката опасно към своята врата, но вратарят Шуберт с добра намеса предотврати попадение за баварците.

Байерн Мюнхен откри резултата в 40-ата минута. Филипе Коутиньо центрира от корнер и топката бе избита от футболист на “кралскосините”, но тя попадна право на крака на Джошиа Кимих, който с удар от границата на наказателното поле порази вратата – 0:1.

Четири минути по-късно Горецка стреля от добра позиция над вратата на Шуберт. До почивката нямаше други положения за гол и футболистите на Байерн се прибраха в съблекалнята с гол преднина.

Баварците стартираха по-добре второто полувреме и контролираха развоя на терена. В 61-вата минута Филипе Коутиньо шутира над напречната греда. Шалке отговори чрез опасна атака три минути по-късно, но Бенито Раман пропусна да се разпише от изгодна позиция.

В 69-ата минута Серж Гнабри отправи опасен удар към вратата на Шуберт. Малко след това Горецка направи непростим пропуск и резултатът остана непроменен. В следващите минути положенията за гол липсваха, а Байерн не позволи на Шалке да създаде опасности пред вратата на Нойер. В крайна сметка баварците спечелиха с минимален резултат и се класираха на 1/2-финалите на Купата на Германия.