Байерн спечели Суперкупата в голов трилър срещу РБ Лайпциг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците спечелиха Суперкупата за 10-ти път в своята история

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен спечели Суперкупата след успех с 5:3 срещу РБ Лайпциг, който през миналия сезон триумфира с Купата на страната. Новото попълнение на баварците Садио Мане отбеляза първия си гол в официален мач за тима. Освен него, за Байерн се разписаха още Мусиала, Павард, Гнабри и Сане. Точни за “червените бикове” пък бяха Халстенберг, Нкунку от дузпа и Дани Олмо.

Джамал Мусиала вкара първия гол за германския шампион в 14-ата минута. Той се възползва от разбъркване в пенталта на съперника след изпълнение на корнер и с прецизен удар прати топката в мрежата за 1:0.

РБ Лайпциг опита да отговори веднага и Кристофър Нкунку се разписа във вратата на Нойер, но в атаката на РБ Лайпциг имаше засада.

В 31-вата минута Гнабри поднесе топката на удобна позиция за Мане и сенегалецът вкара за 2:0 в полза на баварците. Това бе първото му попадение в официален двубой след трансфера от Ливърпул.

В края на полувремето Байерн вкара трети гол. Павар получи топката на добра позиция и с шут с левия крак я прати в мрежата на Гулачи – 3:0.

Темпото на игра през втората част леко спадна, от което се възползваха играчите на РБ Лайпциг. В 59-ата минута Марсел Халстенберг намали на 1:3 с удар с глава след центриране на Нкунку от корнер.

Баварците бързо възстановиха аванса си от три гола, след като в 66-ата минута Серж Гнабри се разписа за 4:1 след чудесна атака на шампионите.

В 77-ата минута Нкунку се разписа от дузпа и даде някакви надежди на “червените бикове”, като в оставащите 15-на минути с продължението те трябваше да хвърлят максимални усилия.

В 84-ата минута Мане прати топката в мрежата от близка дистанция, но голът му бе отменен заради засада.

Пет минути след това Дани Олмо върна интригата с трето попадение за “биковете”. РБ Лайпциг изигра силно второ полувреме, но силите им не стигнаха за изравнителен гол и Байерн триумфира със Суперкупата на Германия.

Вместо това в 98-ата минута Лерой Сане овладя изчистена топка, напредна в полето на съперника и се справи с бранител и вратаря на “биковете”, след което прати топката в мрежата за крайния резултат 5:3.

Стартови състави:

РБ Лайпциг: Гулачи, Симакан, Орбан, Халстенберг, Хенрихс, Кампъл, Лаймер, Собослай, Клостерман, Форшберг, Нкунку

Байерн М: Нойер, Павар, Упамекано, Ернандес, Дейвис, Кимих, Забитцер, Мюлер, Мусиала, Гнабри, Мане