Бакер: Искам да съм важен за Берое и да се класираме в Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моите амбиции свързани с Берое са да се борим за класиране в европейските клубни турнири", споделя новото попълнение на "зелено-белите"

Новият вратар на Берое Нордин Бакер ще се присъедини към новия си тим на лагера в Банско, който днес стартира за “зелено-белите”. Нидерландският страж говори пред колегите от dsport, като сподели, че има желание да играе във всеки двубой и да бъде важна част за старозагорци. Той заяви, че е останал впечатлен от базата и обстановката в Стара Загора, а целта му е да участва в европейските клубни турнири с Берое.

„Много съм доволен от трансфера си в Берое. Преди няколко дни бях в Стара Загора, за да посетя тренировъчната база, да видя обстановката и всичко изглежда отлично. Това, което видях ми хареса, чувството беше добро и за това взех решение да подпиша с Берое”, заяви Бакер.

„Амбициите ми са да играя във всеки мач и да бъда важен за отбора. Моите амбиции свързани с Берое са да се борим за класиране в европейските клубни турнири. Разговарях с много хора, когато бях в България. Те оставиха в мен много добри впечатления. Хората са много приятни. Градът е много хубав, аз също се почувствах добре“, продължи бившият вратар на Волендам.

„За българския футбол не знам много. Разговарях с някои приятели, които ми разказаха за привържениците на Берое, за част от историята на клуба и на българския футбол. Мисля, че българският шампионат е добра лига за моето развитие“, допълни нидерландецът.

„Наясно съм, че в българското първенство играят някои футболисти от Нидерландия, като Мено Кох и Юрген Матей, Лудогорец взе вратаря Серджио Падт. Мисля, че и тримата са доста добри футболисти и нямам търпение да се срещна с тях на терена.“

Нордин Бакер допълни, че в бъдеще може да потърси контакт с някои от въпросните футболисти и да се види с тях. Младият вратар разкри, че е имал оферти и от Нидерландия, но е решил да продължи кариерата си в Берое, който е добър отбор и играе в добро първенство.