България гони трите точки срещу Северна Ирландия в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният ни отбор ще излезе на първото място в групата при успех в Белфаст

Националният отбор на България ще се изправи срещу Северна Ирландия тази вечер в двубой от Лига на нациите. Мачът ще се играе на “Уиндзор Парк” в Белфаст и ще започне в 21:45 часа.

България ще бъде без няколко ключови играчи за този мач. Фабиан Нюрнбергер, Алекс Петков и Александър Колев пропускат срещата заради натрупани картони, докато Илия Груев е извън строя след контузия, получена в мач от Чемпиъншип в началото на октомври.

И за България, и за Северна Ирландия трите точки в този мач са от решаващо значение. При победа, България има шанс да оглави групата, в зависимост от резултата в другия мач между Беларус и Люксембург. От своя страна, победа за Северна Ирландия ще означава, че България със сигурност ще падне на трета позиция в групата.

Първото място в крайното класиране ще осигури на България промоция във второто ниво на Лигата на нациите, докато втората позиция ще прати отбора на плейоф срещу някой от третите в по-горното ниво. Текущите възможни съперници за плейофа са Албания, Ейре, Словения и Исландия.