google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" остават непобедени след 3 изиграни кръга в Лига на нациите

В оспорван мач без много положения за попадение, отборите на България и Люксембург направиха реми 0:0 на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив в среща от 3-ия кръг на Лига С на Лигата на нациите.

Българският отбор спечели пета точка в групата, оставайки непобеден в първите 3 кръга. Нашите обаче не успяха да надградят след победата над Северна Ирландия с 1:0 в Пловдив във втория кръг. Люксембург пък спечели първа точка в групата и остава с минимални шансове в битката за първото място.

Целият мач премина с лек превес на България, но не можем да кажем, че сме доминирали над съперника. Очаквано гостите играха малко по-прибрано и разчитаха на контра-атаки. Те отправиха първия удар в мача в 13-ата минута чрез Данел Синани. Малко след това България пропусна чудесен шанс за попадение чрез Филип Кръстев. Футболистът на Цволе не успя да накаже грешка на вратаря и слабият му шут бе избиг пред гол линията от бранител на Люксембург.

Гостите отговориха много бързо. Секунди след пропуска на Кръстев, нападателят Алесио Курчи остана сам срещу нашия вратар Димитър Митов и го прехвърли, но прехвърли и вратата.

В следващите минути играта на стадион ‘Христо Ботев’ се водеше предимно в центъра на терена и имаше много нарушения. Главният рефер показа общо седем жълти картона през първото полувреме, четири от които за “лъвовете”.

През втората част нещата на терена не се промениха много. Отново доста битка в центъра на терена и малко голови положения. Още четири жълти картона бяха записани за статистиката.

В 59-ата минута гостите имаха златен шанс чрез Дирк Карлсон. Футболистът на Люксембург стреля с глава от чиста позиция, но на сантиметри над гредата. В 77-ата минута Филип Кръстев оцели очертанията на вратата, но стражът на гостите нямаше проблеми.

Резервата Здраво Димитров можеше да донесе успеха на “трикольорите” в 89-ата минута. Ударът на бившия футболист на Левски обаче бе избит в корнер от вратаря на Люксембург.

Така срещата на стадион “Христо Ботев” завърши 0:0, а България трябва да започне да мисли за следващия си мач – тежко гостуване в Белфаст на Северна Ирландия на 15 октомври.