Добави коментар

Българският национален отбор може да спечели служебно домакинството си на Унгария от баражите за Евро 2020. Двубоят е насроен на 4-ти юни, но не е ясно дали Унгария ще може да пристигне за срещата.

Причината е безпрецедентното удължаване на извънредното положение в Унгария. Правосъдният министър на страната – Юдит Варга, вчера изрази искането си да се гласува проектозакон, според който извънредното положение в Унгария да бъде удължено до края на годината.

Мерките са изключително крайни и предвиждат разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на всякакви спортни събития, културни мероприятия, избори или референдуми в периода. Ако това предложение бъде прието, няма как “маджарите” да пристигнат в София в началото на юни. Припомняме, че доскоро унгарската футболна федерация не бе спряла вътрешното си първенство, но вече страната е с една от най-драконовите мерки в Европа в битката с Covid-19.

Абсолютно всички 55 федерации-членки на УЕФА взеха единодушно решение след гласуване за отлагане на Евро 2020 с една година. Все пак баражите трябва да се играят по програма това лято, като първоначално бяха насрочени за месец март. Към момента не е ясно какво ще стане ако Унгария откаже да се яви на баража в София срещу България и дали решение за отлагане на мача ще бъде одобрено от Европейската централа, или ще бъде наложена служебна загуба на “маджарите”.

В случай, че България елиминира отбора на Унгария, във втория сблъсък по пътя към Европейско първенство ще срещнем победителя от Исландия – Румъния.

Добави коментар