България може да спечели служебно баража за Евро 2020 срещу Унгария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският национален отбор може да спечели служебно домакинството си на Унгария от баражите за Евро 2020. Двубоят е насроен на 4-ти юни, но не е ясно дали Унгария ще може да пристигне за срещата.

Причината е безпрецедентното удължаване на извънредното положение в Унгария. Правосъдният министър на страната – Юдит Варга, вчера изрази искането си да се гласува проектозакон, според който извънредното положение в Унгария да бъде удължено до края на годината.

Мерките са изключително крайни и предвиждат разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на всякакви спортни събития, културни мероприятия, избори или референдуми в периода. Ако това предложение бъде прието, няма как “маджарите” да пристигнат в София в началото на юни. Припомняме, че доскоро унгарската футболна федерация не бе спряла вътрешното си първенство, но вече страната е с една от най-драконовите мерки в Европа в битката с Covid-19.

Абсолютно всички 55 федерации-членки на УЕФА взеха единодушно решение след гласуване за отлагане на Евро 2020 с една година. Все пак баражите трябва да се играят по програма това лято, като първоначално бяха насрочени за месец март. Към момента не е ясно какво ще стане ако Унгария откаже да се яви на баража в София срещу България и дали решение за отлагане на мача ще бъде одобрено от Европейската централа, или ще бъде наложена служебна загуба на “маджарите”.

В случай, че България елиминира отбора на Унгария, във втория сблъсък по пътя към Европейско първенство ще срещнем победителя от Исландия – Румъния.