България отнесе с 3:0 Австралия в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" показаха съвсем различно лице от вчера и премазаха съперника

Мъжкият ни национален отбор по волейбол разби с 3:0 Австралия във втория си мач от турнира Лига на нациите. Момчетата на Силвано Пранди нямаха никакви затруднения срещу “кенгурутата” и взеха отделните части с 25:21; 25:20 и 25:20 за час и половина игра.

Българите показаха напълно различно лице от това вчера при загубата от Франция. Двата отбора бяха равностойни в началото, но нашите волейболисти се разиграха постепенно и изградиха солидна преднина. След това “лъвовете” успяха да поддържат добро разменяне на точките, което ги остави с аванс до самия край и завториха частта на 21 точки.

Във втория гейм България продължи със стабилното представяне в атака и сервис и въпреки опитите на съперника да направят пробив в играта ни, това не се получи и след солидно представяне, нашите волейболисти взеха и втората част този път на 20.


Третият гейм беше моментът, в който Стефан Чавдаров и Денис Карягин получиха минути на полета. Това обаче не попречи на нашите момчета да продължат с позитивната си игра и отново Австралия нямаше отговор на играта ни в атака, което доведе и до чистата победа с 3:0.

Утре “лъвовете” излизат срещу Германия за третата си среща от турнира тази седмица.