България ще се опита да изненада Италия, Петров прави промени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" не са губили от "Скуадра Адзура" в София

България се изправя срещу Италия тази вечер от 21:45 часа във втория си мач от квалификациите за Мондиал 2022. Двете страни са в група С на квалификацинния цикъл като УинБет спорт фаворизира тима на гостите, който ще преследва втори пореден успех в квалификациите, докато България ще се стреми да покаже друго лице в сравнение с първия си мач срещу Швейцария преди три дни.

България не е побеждавана от Италия в София, като последният двубой между двете страни бе на 28 март 2015 година. Тогава двубоят на “Васил Левски” завърши наравно 2:2 като срещата бе от европейските квалификации.

България направи поредица от „детински грешки“ при поражението у дома с 1:3 срещу Швейцария в първия си мач, според старши треньора Ясен Петров, който несъмнено беше смутен от слабия на отбора в началото на квалификационна кампания. Три гола изоставане преди дори 15 минути да бъдат изиграни на стадион Васил Левски срещу Швейцария е доста неприятно, но все пак българите се концентрираха, за да не допуснат повече голове и дори направиха силно второ полувреме, а нападателят на Каляри Кирил Десподов – в момента под наем в Лудогорец, вкара почетно попадение за “трикольорите”. България изпадна в трудни времена през последните години, като спечели само два от последните си 23 мача – последният бе с 3:0 срещу Гибралтар в контрола миналия ноември.

Отборът на Италия започна по перфектен начин квалификационната си кампания за Световното първенство през 2022 г. в Катар. “Скуадрата” запази поредна суха мрежа, побеждавайки Северна Ирландия с 2:0 на “Стадио Енио Тардини” в Парма. Попаденията реализираха Доменико Берарди и Чиро Имобиле. В четвърти пореден мач тимът на Роберто Манчини не допусна попадение, като има само един инкасиран гол в изминалите осем двубоя. Ще удържи ли италианската защита и набезите на българското нападение предстои да разберем в неделя вечер.

Новини около съставите

Селекционерът на България Ясен Петров включи 10 играчи без международен опит в първата си селекция като национален треньор, но футболисти като Страхил Попов, Васил Божиков и Сисиньо трябва отново да започнат в защита срещу Италия. Играчът на Болоня Валентин Антов бе на пейката срещу Швейцария, но ще се надява на възможност да играе срещу някои познати лица, заменяйки Петър Занев в състава. Нападателят на Каляри Кирил Десподов отново се очаква да поеме тежестта на креативността за български отбор, който често има проблеми в атака в последно време. Десподов би трябвало да има подкрепата на Андрей Гълъбинов, който да замени Димитър Илиев на върха на атаката, а титулярно място може да получи Спас Делев за сметка на Георги Йомов.

Вече има няколко оттегляния от отбора от 38 души на Роберто Манчини за трите мача по време на тази международна почивка, след като Брайън Кристанте от Рома и Мойс Кийн от Пари Сен Жермен бяха извадени поради контузии, както и халфът на Челси Жоржиньо, който има проблем с коляното. В петък нападателите на Сасуоло Франческо Капуто и Доменико Берарди, плюс защитникът Джорджо Киелини, напуснаха състава на Италия и и тримата няма да вземат участие в следващите два мача. Николо Барела от Интер пристигна в италианския лагер точно преди мача срещу Северна Ирландия, поради избухването на COVID-19 в неговия клуб Интер в края на миналата седмица, така че беше заменен от Пелегрини в първия мач. Както Барела, така и неговият съотборник в „нерадзурите“ Алесандро Бастони може да бъдат титуляри в София за сметка на Пелегрини и контузения Киелини.

Вероятни състави:

България: Илиев, С. Попов, Божиков, Антов, Сисиньо, Костадинов, Чочев, Малинов, Делев, Десподов, Гълъбинов

Италия: Донарума, Флоренци, Бонучи, Бастони, Спинацола, Барела, Локатели, Верати, Киеза, Белоти, Инсиние