България стигна само до 0:0 срещу Беларус в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червен картон на Филип Кръстев остави "лъвовете" с човек по-малко за последните 15 минути

България започна участието си в тазгодишното издание на Лигата на нациите с равенство 0:0 при символичната си визита на Беларус. “Лъвовете” играха по-добре през целия мач, но вратарят на беларусите и червен картон на Филип Кръстев препънаха националния ни отбор.

До 17-та минута България записа три отлични възможности за гол. На два пъти Кирил Десподов стреля в очертанията от дистанция, но стражът Фьодор Лапухов се намеси отлично.

Най-добрият шанс се откри пред Радослав Кирилов, който беше намерен от Десподов с остър пас в наказателното поле, но ударът му към опразнения ляв ъгъл беше слаб и бе избит пред голлинията.

До почивката България имаше още няколко шанса за гол, но късметът не беше на страната на родните национали. След паузата обаче Беларус вдигна нивото и България по-рядко намираше път към вратата. Това сякаш изнверви нашите футболисти и в 73-та минута Филип Кръстев си изкара нелеп втори жълт картон за влизане отзад, оставяйки съотборниците си с числено неравенство.

До края България се опита да натисне Беларус в наказателното им поле и да отбележи гол, макар и с 10 души, но това така и не се случи. Следващият мач на България е срещу Северна Ирландия в Пловдив на стадион “Христо Ботев” в неделя.