Барчовски обяви групата за мачовете с Босна и Гърция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дий Бост ще се присъедини към отбора направо в Сараево

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи своите избраници за втората част от квалификациите в Група “Н” за европейското първенство през 2022 година.

България гостува на Босна и Херцеговина в Сараево на 27 ноември, петък, а два дни по-късно е дуелът с Гърция.

Утре групата, включваща 15 баскетболисти, тръгва с автобус и на място ще направят още поне два PCR-теста. В Сараево към отбора ще се присъедини и Дий Бост.

„Не мога да правя никакви прогнози, ” коментира Барчовски пред официалния сайт на родната федерация. “Всички отбори имат проблеми. Босненците няма да могат да ползват играчите си в НБА, няма кой да ги пусне.

“В САЩ има сериозна карантина. Навсякъде има проблеми с COVID-19, с контузии и с играчи, които не ги пускат клубовете им от Евролигата.

“Макар че има и прецеденти като ЦСКА Москва, който ще пусне Торнике Шенгелия да играе за Грузия. Тренирахме добре, доволен съм. Избрахме да пътуваме с автобус, защото със самолет пътуването щеше да е кошмарно с три прекачвания.

“Така е и по-добре, за да избегнем хората по летищата“, коментира селекционерът на България Росен Барчовски пред официалния сайт на родната федерация.”

Ето и избраниците на Барчовски:

Дий Бост, Станислав Ваклинов, Чавдар Костов, Александър Янев, Кръстан Кръстанов, Андрей Иванов, Евгени Хаджирусев, Деян Карамфилов, Павлин Иванов, Васил Бачев, Павел Маринов, Цветомир Чернокожев, Венцислав Петков, Крис Минков, Николай Стоянов