Бърнли победи Фулъм и го изпрати в Чемпиъншип
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Котиджърс" се сбогуваха с мястото си в английския елит

Отборът на Фулъм официално изпадна от Висшата лига, след като загуби с 0:2 от тима на Бърнли у дома в среща от 35-ия кръг на първенството. Възпитаниците на Скот Паркър останаха с 27 точки в актива си и са на десет зад 17-ия в класирането Саутхемтпън, а до края на сезона имат да изиграят три срещи, така че няма как да се спасят.

Фулъм бе тотално надигран през първото полувреме на “Крейвън Котидж”. Гостите от Бърнли имаха цели 12 удара към вратата на съперника, като отправиха 4 точни, а два от тях бяха превърнати в попадение. В 35-ата минута Ашли Уестууд порази вратата на лондончани, след като получи много добро подаване от Матей Видра.

В 45-ата минута Крис Ууд продължи с впечатляващите си изяви и вкара поредно попадение за Бърнли. Той бе точен след асистенция на Джош Браунхил. Това бе и гол номер 50 за нападателя с екипа на тима.

През второто полувреме Фулъм стори всичко по силите си, за да се върне в мача. Домакините имаха тотално надмощие, но така и не успяха да реализират попадение. В 65-ата минута Фулъм имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Иван Кавалейро, но нямаше сигнал от съдията.

В 71-вата минута Андре-Франк Замбо Ангиса отправи опасен удар, но топката срещна гредата, така че гостите имаха късмет. До края на двубоя Фулъм така и не успя да вкара попадение и загуби безславно срещата, с което и мястото си във Висшата лига.