Барса готви сериозна чистка, поставя 12 в трансферния лист
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дни след края на разочароващия за Барселона сезон в Ла Лига, който върна големия конкурент Реал Мадрид на шампионския трон, на “Камп Ноу” вече работят усилено по обновяването на състава.

“Марка” съобщава, че каталунският гранд ще опита да се освободи от 12 от футболистите, които не влизат в плановете за следващата кампания.

Ето и пълният списък на нежеланите: Нето, Самуел Юмтити, Жуниор Фирпо, Иван Ракитич, Артуро Видал, Усман Дембеле и Мартин Брейтуейт, както и завръщащите се след престой под наем в други клубове Карлес Алена, Рафиня Алкантара, Жан-Клер Тобидо и Филипе Коутиньо.

В Барселона работят здраво по трансферирането на възможно най-голям брой играчи от изброената дузина, тъй като искат да наберат средства за покупки.

Вече е ясно, че най-желаната цел за ново попълнение е аржентинския нападател на Интер Лаутаро Мартинес. За неговото привличане лично настоява звездата на каталунците Лео Меси.

Все още не е ясно дали наставникът Кике Сетиен ще запази поста си, а това забавя допълнително всякакви евентуални сделки.