Барса и Реал Мадрид ще се конкурират за подписа на Брайън Хил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона са готови да се състезават с Реал Мадрид в преследването на Брайън Хил, който също е ухажван от Милан

Барселона може да участва в трансферна битка с Реал Мадрид за привличането на Брайън Хил през лятото, пише Пианета Милано. Младокът от Севиля привлече голям интерес с изявите си под наем в Ейбар, след като е една от изгряващите звезди в Ла Лига през тази кампания.

Двата испански гранда се присъединяват към италианския Милан в преследването на Брайън Хил, като се смята, че Барселона е фаворит за подписа на младежа. Един от техните главни скаути, който е забелязал таланти като Андрес Иниеста и Ансу Фати, оценява високо Брайън Хил – сравнявайки го дори с Неймар.

Осигуряването на услугите на футболиста на Севиля това лято няма да бъде разходка в парка за Барселона. Освен засилената конкуренция, самите Севиля искат да подновят настоящия договор на играча, който изтича през 2023 година. Настоящият контракт включва и освобождаваща клауза на стойност 35 милиона евро, която може да бъде активирана през лятото. В резултат на това двете страни преговарят за нов договор, който не само може да удължи сделката до 2025 г., но и да увеличи клаузата за освобождаване до 150 милиона евро, въпреки че от страна на Севиля те ще трябва да обещаят на Хил място сред титулярите през следващия сезон.

Това ще е огромен удар за Барселона, която не може да си позволи да харчи големи средства за нови играчи. Настоящата президентска кампания и последвалите избори също допринесоха за добавянето на несигурност относно бъдещите планове на клуба.

Реал Мадрид също е изправен пред подобна ситуация, въпреки че може да си позволи клаузата за освобождаване от 35 милиона евро, докато се готви да продаде някои от звездните играчи, включително ИскоРафаел Варан и Лукас Васкес, които са изправени пред несигурно бъдеще на Сантяго Бернабеу. Докато Барселона и Реал Мадрид се готвят да отправят оферта за младока, Хил се превърна в звезден играч на Ейбар този сезон, като играчът е една от приятните изненади в Ла Лига.