Барса и Юве с класически победи в Група “G”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
И двата тима записаха успехи с по 3:0

Водачът в Група “G” Барселона продължи безгрешната си серия, след като се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Ференцварош. Петата победа на каталунците дойде след по-малко от половин час игра след попадения на Гризман (14), Брайтуайт (20) и Дембеле (28-дузпа).

Ювентус показа същата ефективност у дома срещу Динамо Киев. Торинци спечелиха също с 3:0 и са втори в класирането с 12 точки (единствената загуба на „бианконерите“ е с 0:2 от Барселона). Федерико Киеза изведе „бианконерите“ напред в 21-ата, а звездата на тима Кристиано Роналдо удвои в 57-ата. Алваро Мората оформи крайното 3:0 в 66-ата минута на двубоя.

Любопитен факт за днешния двубой в Торино е, че главен арбитър беше Стефани Фрапар. Французойката има опит в ръководенето на мачове в мъжкия футбол, като дори беше съдия на финала за Суперкупата на Европа между Ливърпул и Челси. Сега за първи път в историята мач в Шампионска лига е ръководен от жена, като тази чест се падна на Фрапар.

Последните мачове от групата ще се изиграят на 8 декември, като Юве гостува на Барселона, а Динамо Киев приема Ференцварош в спор за третото място.