google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците ще загубят 8 милиона евро ако завършат на трета позиция в Ла Лига

Ръководството на Барселона по никакъв начин не се е отказало от намерението си да привлече головата сензация на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, съобщава близкото до каталунците издание Sport.

Нещо повече, на “Камп Ноу” са наясно при какви условия германският клуб би склонил да се раздели с норвежкия таран – плащане на трансферна сума от 125 милиона евро, но дори това не било в състояние да откаже Барса.

Любопитно е, че тази новина идва на фона на друга публикация, според която Барса ще загуби 8 милиона евро от полагащите се постъпления от сделката с телевизионните права, в случай че тимът на Роналд Куман завърши на трета позиция в Ла Лига – нещо, което изглежда все по-вероятно.

Два кръга преди края Барса е втори, изоставайки с четири точки зад лидера Атлетико Мадрид. Още тази вечер пък каталунците могат да бъдат задминати от гостуващия на Гранада Реал Мадрид, който е трети с точка по-малко.

Стана ясно също, че Барселона е готов да предложи на Челсо своя босненски полузащитник Миралем Пянич, като в замяна ще на „Камп Ноу“ да пристигне халфът на Сините от Лондон Жоржиньо.

С днешна дата обаче не е ясно дали лондончани са готови да пуснат италианския национал. Той все още има и две години от договора си с Челси, което означава, че скоро ще трябва да вземе решение за бъдещето си.