google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Барселона иска да подпише с нападателя на Милан Рафаел Лео и е смята да използва Франсиско Тринчао в потенциална сделка за размяна на играчи

Според информация на италианското издание Pianeta Milan, Барселона са заинтересовани да подпишат с португалския нападател Рафаел Леао от Милан през лятото, като по този начин да засилят атакуващата си мощ.

Не е тайна, че Барселона е в тежко финансово положение. Каталунският клуб обаче ще трябва да планира лятната си селекция, а голям проблем за тях е бъдещето на капитана Лионел Меси. Договорът на аржентинеца е до края на настоящата кампания и не изглежда, че ще удължи престоя си на “Камп Ноу”.

Барселона ще трябва да го замени и дори в сценария, че той остане в клуба, укрепването на атаката им е необходимо, като се има предвид, че Мартин Брейтуейт е разочароващо допълнение към състава на Куман. За тази цел “блаугранас” са идентифицирали Рафаел Леао като потенциална трансферна цел. След като премина през младежките редици на Спортинг Лисабон, 21-годишният играч се прочу по време на престоя си във френския Лил, преди да бъде привлечен от Милан през лятото на 2019 г. Португалецът не направи силна дебютна кампания в Италия, но показа признаци на подобрение през сезон 2020/21.

Досега този сезон, Леао вкара шест гола и направи пет асистенции в 24 мача във всички състезания. Способен да играе навсякъде в нападението, португалският футболист се оценява на 40 млн. евро, а в Милано го виждат като неразделна част от бъдещето на клуба.

Барселона, която вероятно ще се затрудни да плати трансферната сума за Леао, се надява да убеди Милан да се раздели с бившия играч на Спортинг Лисабон, като им предложи свой футболист в замяна – Франсиско Тринкао. 21-годишният младеж се премести на Камп Ноу миналото лято от Брага, но не успя да се утвърди в тима на Роналд Куман, след като записа само осем старта във всички състезания. Португалският национал има много потенциал, но според информацията в италианската медия, Барселона е готова да го използва в сделка, за да привлече сънародника му Рафаел Леао.