Барса отново приветства Кройф – Жорди Кройф!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Синът на легендарния номер 14 ще бъде съветник на президента Жоан Лапорта

Името Кройф не е преставало да предизвиква тръпки по тялото на всеки привърженик на Барселона в последните десетилетия.

Барса отново приветства Кройф - Жорди Кройф! 1

Естествено огромната заслуга за това е на неподражаемия холандец Йохан Кройф, но неговият син – Жорди, също даде своя дан за легендарния статут на фамилията.

Роденият през 1974 година Жорди е юноша на Барса, а впоследствие записа четири сезона в мъжките формации на каталунците – между 1992 и 1994-а за Б отбора, а в периода 1994-1996 игра и за първия тим.

След това той бе привлечен от Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, след което последваха престои в Селта Виго, Алавес, Еспаньол, украинския Металург (Донецк) и малтийския Валета.

Днес пък стана ясно, че Кройф-младши ще бъде един от съветниците на президента на клуба – Жоан Лапорта, като официално ще встъпи в длъжност на 1 август.

Жорди, който постигна споразумение за прекратяване на договора си с китайския Шенжен, се завърна на “Камп Ноу”, след като се убеди, че е извършен плавния преход в тима с новия треньор.

“Барселона съобщава, че Жорди Кройф ще се присъедини към клуба и ще стане част от новата организационна структура от 1 август. Пристигането му е възможно благодарение на сътрудничеството на китайския отбор, Шенжен, на който той бе треньор, групата Кайса и президентът на китайския отбор Куок Ин Шин,” гласи съобщението на Барселона.