Барса разгроми Жирона с 4-1 в дербито на Каталуня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ламин Ямал показа, че бъдещето принадлежи на него.

Барселона спечели дербито срещу Жирона с 4-1 на Естадио Мунисипал де Монтивили и така отборът воден от Ханзи Флик продължава да е безгрешен след началото на сезона в ЛаЛига като записа 5 победи в 5 срещи и е на върха с 15 точки – 4 повече от втория Реал Мадрид.

Първото полувреме принадлежеше на младата суперзвезда на Барселона Ламин Ямал, който вкара и двете попадения през първите 45 минути. 17-годишното крило откри резултата в 30тата минута, а 7 минути по-късно удвои преднината на своя отбор след асистенция от Робърт Левандовски.

Дани Олмо сложи край на интригата след само 2 минути игра след началото на 2рото полувреме когато вкара за 3-0 след асистенция от Кунде. Педри пък направи положението за домакините още по отчайващо когато покачи резултата на 4-0 в 64тата минута след пас от Марк Касадо.

Кристиан Стуани вкара в 80тата минута, за да намали преднината на гостите, но тя все пак остана цели 3 гола. Феран Торес пък си изкара нелеп червен картон в 86тата минута при положение, че неговият отбор води убедително и срещата се доиграваше.

След поражението, Жирона остават на 8мата позиция във временното класиране с 7 точки в своя актив след 2 победи, 1 равенство и 2 загуби.