Барса събра пълен актив след трудна победа над Динамо (Киев)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците са лидер в Група "G" с 9 точки след успех с 2:1

Барселона събра пълен актив от 9 точки в Група “G” на Шампионска лига след трудна победа с 2:1 над гостуващия Динамо Киев. Вечерта ше се запомни с отличните изяви на вратарите Нешчерен и Тер Стеген. Иначе каталунците поведоха с гол на Меси от дузпа, а Пике удвои след почивката. Циганков бе точен за гостите от Киев в 75-ата. Украинският тим са на третата позиция с 1 точка, колкото има и последният Ференцварош. Втори е Ювентус с 6 точки.

Барса се настани в половината на Динамо още след първия съдийски сигнал и каталунците наложиха сериозна преса от самото начало на мача.

Гризман пропусна да открие резултата, а в 4-ата минута Денис Попов фаулира в наказателното звездата на Барселона – Лионел Меси, за което испанците получиха дузпа. Меси изпълни точно 11-метровия наказателен удар в 5-ата минута и даде аванс на своя тим.

Късметът покри украинците при удар на Педри, когато топката срещна гредата, а малко след това Гризман направи нов пропуск от чиста позиция.

Нещерет се намеси при шут на Фати в 10-ата, а осем по-късно вратарят на Динамо попречи на Меси да добави още един гол към сметката си.

Най-чистото положение за гостите преди почивката дойде в 35-ата минута, когато при удар с глава на Буялский вратарят Тер Стеген успя да избие.

До края на полувремето вратарят на гостите успя да отрази удари на Педри и Фати.

Още на старта на втората част Циганков излезе сам срещу стража на Барса, но немският вратар опази суха мрежа и изби в корнер. При последвалото центриране Кеджиора вкара, но голът бе отменен, тъй като при паса от ъгловото флагче топката бе напуснала очертанията на терена.

Нов шанс пред Динамо се откри в 52-ата минута, когато Жерсон Родригес направи извеждащо подаване за Супряга, но Тер Стеген скъси ъгъла и парира.

Отличните намеси на Нешчерет продължиха, а в 58-ата вратарят Динамо успя да извади топката от горния десен ъгъл след изпълнение на Меси от Фаул.

В 65-ата Ансу Фати прати в наказателното поле, а Жерар Пике засече точно с глава за 2:0.

Циганков пропусна да върне едно попадение в 68-ата, когато излизаше сам срещу Тер Стеген, вратарят на Барса излезе и скъси ъгъла, спасявайки от попадение.

Четвърт час преди края на мача Бенжамин Вербич изпревари Лангле, но Тер Стеген успя да избие. Вратарят обаче нямаше как да се намеси при добавката на Циганков – 1:2.

В 80-ата Дембеле отправи топовен изстрел от около 25 метра и за пореден път Нешчерет показа класа и спаси.

Финалните минути бяха на сметката на Динамо, но гостите не успяха да стигнат до изравняване.