Барса върна головия си нюх и не остави шансове за Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Една от най-добрите продукции на Барселона в последно време осигури на каталунците комфортна победа с 3:1 над храбро сражавал се Наполи и заслужено място на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Блаугранас прекрачиха в Топ 8 на турнира, след като бяха завършили наравно – 1:1, в първата среща в Неапол.

Двубоят на “Камп Ноу” бе изпъстрен с множество любопитни моменти, дузпи, отменени попадения и разбира се, неизбежните намеси на Негово Величество VAR.

Гостите започнаха напористo, показвайки че нямат никакво намерение да развяват белия флаг – още във втората минута Дрис Мартинес се озова на стрелкова позиция, но ударът му срещна лявата греда на вратата зад Марк Андре тер Щеген.

Отговорът на Барса обаче не закъсня. Осем минути по-късно Иван Ракитич центрира от корнер, а Клеман Лангле не остави шансове на Давид Оспина с хубав изстрел с глава. Гостите претендираха за незачитане на попаденито заради нарушение в атака, но след рутинния преглед на ВАР, който се извършва след всеки гол, попадението бе потвърдено.

В средата на първата част Лео Меси отбеляза своя гол номер 115 в Шампионската лига след характерен индивидуален пробив – 2:0.

Не след дълго аржентинският маестро вкара за втори път топката в съперниковата врата, но попадението не бе зачетено заради трудно забележима игра с ръка. Ракитич намери “десетката” на Барса, който овладя топката на гърди преди да я изпрати в горния десен ъгъл.

След близо триминутно разглеждане на ситуацията от VAR, арбитърът Джунейт Чакър показа с жест, че е имало нарушение на аржентинецът и голът не бе зачетен.

Барселона имаше претенции за дузпа, след като Лео Меси падна на тревата след съприкосновение със защитник на гостите, но съдията даде знак играта да продължи. Капитанът на “каталунците” продължи да лежи и играта бе спряна, за да влезе медицински екип на терена.

И тази ситуация бе разгледана от системата за видеоповторение в продължение на няколко минути. Накрая се наложи Чакър сам да направи ревю на ситуацията и… отсъди наказателен удар.

Цели пет минути след нарушението, Луис Суарес бе безпогрешен при удара си от бялата точка – 3:0.

В самия край на добавеното време на първото полувреме и Наполи получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар – за нарушение на Ракитич в наказателното поле. Лоренцо Инсиние стреля в средата на вратата на плонжиралия предварително Тер Щеген – 3:1.

Босът на Наполи Дженаро Гатузо направи пет смени след почивката, но неговият тим така и не съумя да намери верния път към вратата на домакините.