Барселона без Меси се справи с Елче и се върна в топ 3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците постигнаха очаквана победа на "Естадио Мануел Мартинес Валеро"

Барселона спечели гостуването си на Елче с 2:0 в двубой от 20-ия кръг на испанското първенство Ла Лига. Попаденията в мача вкараха Френки де Йонг и Рики Пуч. С този успех Барса се върна в топ 3 в класирането на Примера Дивисион, като събра 37 точки и има една повече от четвъртия Севиля. Каталунците остават доста далеч от лидера Атлетико – на 7 точки, като “дюшекчиите” имат 2 мача по-малко.

Наставникът на каталунците Роналд Куман нямаше как да разчита на Лионел Меси, който изтърпява втория си мач от наказанието. В отсъствието на капитана на Барса, нападението на тима бе водено от Гризман, Дембеле и Брейтуейт.

Началото на срещата беше равностойно като в 12-ата минута дойде първият точен удар. Нанесе го Антоан Гризман с глава, като вратарят на домакините бе на мястото си.

В 20-ата минута домакините имаха възможност да поведат, но шутът на Раул Гути мина над напречата греда. Осем минути по-късно Жорди Алба стреля в аут от далечна дистанция.

В 39-ата минута Барселона откри резултата. Гостите организираха добра атака, като Брейтуейт центрира в наказателното оле, а бранителят Гонзалес отклони топката и точно пред голлинията Френки де Йонг бутна топката в мрежата за 0:1.

Единадесет минути след началото на второто полувреме Елче имаше отличен шанс да изравни. Барселона сбърка в изнасянето на топката и кълбото попадна в Емилиано Ригони. 27-годишният аржентинец шутира силно в долния десен ъгъл, но Марк-Андре тер Стеген се намеси подобаващо.

В средата на второто полувреме Барселона имаше предимство и владееше повече топката. Възпитаниците на Роналд Куман опитваха постепенни нападения, с които да пробият отбраната на съперника, но без успех. Все пак в края на мача “блаугранас” отбелязаха и второ попадение.

В 89-ата минута Рики Пуч вкара дебютния си гол за първия отбор на Барселона само две минути, след като се появи на терена, заменяйки Педри. 21-годишният халф се разписа с глава след отлично центриране на Де Йонг – 0:2.