google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът е с точните качества за халфовата линия, която иска Ханзи Флик

Барселона поддържа контакт със саудитския Ал Итихад относно потенциален трансфер на Н’Голо Канте това лято. 33-годишният футболист беше смятан за един от най-добрите дефанзивни халфове в световния футбол по време на седемгодишния си престой в Челси, където спечели Шампионска лига, Лига Европа и ФА Къп като същевременно беше обявен за Играч на годината на PFA за сезон 2016-17 във Висшата лига. Преди това Канте беше незаменима част на отбора на Лестър, който спечели титлата във Висшата лига през сезон 2015-16.

Френският национал напусна Челси след изтичането на договора му миналото лято и беше една от многото звезди, които се преместиха в Саудитска Арабия, подписвайки тригодишен договор с Ал Итихад на стойност 86 милиона паунда на сезон. Канте, който вкара 4 гола и направи 6 асистенции в 44 мача за Ал Итихад през миналия сезон, се предполага, че може да се завърне в Европа това лято след страхотното Европейско първенство, което направи.

На Барселона, Атлетико Мадрид и Уест Хем се приписва интерес към Канте, като се знае, че последният се е провалил с оферта от 20 милиона паунда миналия месец.

Канте е отворен към възможността да се завърне в Европа, а Sport твърди, че Барселона остава в контакт с Ал Итихад, като се очаква да предложат добра оферта в следващите дни. Статията добавя, че Канте, се възхищава много на спортния директор на Барса – Деко, който искаше да подпише с полузащитника още миналия сезон, преди той да премине  Близкия изток.