Барселона губи надежда, че ще задържи Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса почти се отказа да задържи 25-годишния френски нападател Усман Дембеле

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, надеждите на Барселона да задържи Усман Дембеле след летния трансферен прозорец избледняват. Каталунските гиганти вярват, че 25-годишният нападател е на 95 процента извън Камп Ноу, но тази седмица има последна среща, за да се реши бъдещето му.

Усман Дембеле се наслади на най-ползотворната си кампания като играч на Барселона през 2021/22. Въпреки че френският национал пропусна част от сезона поради контузии, той завърши кампанията 2021/22 с повече асистенции от всеки друг играч в Ла Лига този сезон (13), натрупани в само 21 мача.

Струва си да се отбележи, че Дембеле спечели феновете на Барселона, въпреки че в началото на годината бе бурно освиркан. В един момент ръководител на тима обяви, че Барселона няма да предложи на 25-годишния нападател друг договор, след като той не желае да поднови контракта си.

Но изявите на Дембеле накараха Барселона да поднови преговорите за нов договор, като каталунските гиганти наскоро увеличиха офертата си. Все още обаче има известно несъотвествие между исканията на Дембеле и предложението на Барселона, което означава, че бъдещето му остава несигурно.

Междувременно последните информации твърдят, че Барселона продължава да се надява да задържи играча след летния трансферен прозорец. Според Mundo Deportivo обаче надеждите на Барселона да запази Дембеле избледняват, като каталунският клуб смята, че той почти сигурно ще напусне клуба. Голям интерес към Дембеле има от ПСЖ, който би му давал по-добра заплата.