Барселона и Атлетико със самоубийствено реми на “Камп Ноу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марк-Андре тер Стеген спаси Барселона от поражение на "Камп Ноу"

Барселона и Атлетико Мадрид завършиха наравно 0:0 в дербито на 35-ия кръг на Ла Лига. След това реми гостите са в по-добра позиция за спечелване на титлата в Ла Лига, но пък се отдава отлична възможност на Реал Мадрид да атакува върха.

Наставникът на каталунците Роналд Куман заложи на схема 3-1-4-2 като на върха на атаката действаха Лео Меси и Антоан Гризман. Триото в отбрана пред Тер Стеген бе Мингеса, Пике и Ленгле, а в средата на терена стартираха Бускетс, Дест, Де Йонг, Педри и Алба.

Треньорът на “дюшекчиите” Диего Симеоне не изневери на формацията си 4-4-2. В атака той заложи на Луис Суарес и Анхел Кореа, а в халфовата линия бяха разположени Караско, Лемар, Йоренте и Трипиър. В защита пред вратаря Ян Облак действаха Коке, Ермосо, Фелипе и Савич.

В 3-ата минута Тома Льомар обстрелва вратата на съперника и Марк-Андре тер Стеген трябваше да прави първото си спасяване в мача. В 10-ата минута Луис Суарес стреля от пряк свободен удар, но не затрудни стража на каталунците, който улови техничния му удар.

В 19-ата минута Марио Ермосо проби в полето на съперника и комбинира с Анхел Корея, който бе на отлична позиция и отправи изстрел, но защитникът Клеман Лангле се намеси много добре и резултатът остана 0:0. Десет минути по-късно Антоан Гризман пробва удар от далечна дистанция, но Ян Облак нямаше затруднения.

В 31-ата минута Серхио Бускетс получи контузия и бе заменен от Илаиш Мориба. Три минути след това Маркос Йоренте предизвика страхотна намеса на Тер Стеген, а след това и Луис Суарес пробва да намери мрежата, но отново вратарят на Барса изби.

Ситуациите пред Тер Стеген следваха една след друга и в 37-ата минута той отново трябваше да се намесва, тъй като Суарес бе близо до попадението. Четири минути по-късно Лионел Меси показа, че е на терена. Аржентинецът проби в половината на гостите и си откри възможност за удар, но Ян Облак се намеси и изби в корнер. В края на полувремето защитата на Барса не успя да противодейства на Фелипе, който обаче стреля неточно от добра позиция.

В началните минути на втората част липсваха интересните ситуации пред двете врати, ако изключим един шут на Луис Суарес. В 62-рата минута резервата Мориба имаше добър шанс за попадение, но ударът му бе блокиран. Малко след това Лео Меси стреля от пряк свободен удар, но Ян Облак бе на висота.

В 70-ата минута Араухо прати топката в мрежата на мадридчани, но голът бе отменен заради засада. Малко след това топката навести и мрежата на каталунците, но доста преди това имаше сигнал на главния рефер.

В 85-ата минута Усман Дембеле имаше добра възможност да донесе успеха на своя тим. Той засече с глава центриране на Алба, но ударът му премина над гредата. Това бе най-добрата ситуация за Барса през второто полувреме.

Така срещата на “Камп Ноу” завърши наравно 0:0 и Атлетико остана на върха в класирането със 77 точки, но може да бъде изместен от Реал Мадрид, който приема Севиля в неделя. Барса пък заема 2-рото място със 75 пункта и една повече от “белия балет”.