Барселона и Реал Мадрид се интересуват от защитник на Валенсия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Барселона и Реал Мадрид следят отблизо Хосе Гая и ситуацията му във Валенсия преди летния трансферен прозорец

Според информация на ESPN, Валенсия може да бъде принудена да продаде някои от най-добрите си играчи през летния трансферен прозорец поради уязвимото си финансово състояние. Защитникът Хосе Гая е един такъв играч, който може да погледне към изхода на “Местая”, което алармира Барселона и Реал Мадрид за потенциалната възможност да го закупят през лятото.

Хосе Гая се присъединява към академията във Валенсия през 2006 г. и само след шест години той дебютира за първия състав. Оттогава испанецът се е развил значително и сега е национал на Испания. До този момент 25-годишният футболист е записал 251 участия за “прилепите”, като има 5 гола и 27 асистенции. Неговият прогрес привлече интереса на редица топ клубове в цяла Европа през годините и преди летния трансферен прозорец, Гая може да бъде постижима цел за ухажорите, благодарение на ситуацията, в която Валенсия се намира в момента. Това предизвика интереса на Барселона, Реал Мадрид и няколко други големи клубове.

Очаква се Барселона да се подсили с нов ляв защитник през лятото. Гая е определян за една от трансферните цели на отбора. След като Жорди Алба навлиза в залеза на кариерата си, то Барса има нужда от дългосрочен заместник. Реал Мадрид, от друга страна, има нужда да подпише с левия бек поради факта, че Марсело се очаква да напусне клуба през лятото, а така Зинедин Зидан ще остане с Ферлан Менди като единствения лев бек на разположение.